Нападателят на Берое Антон Карачанаков заяви, че е по силите на отбора да гони класиране в първата шестица през сезон 2017/2018 в Първа лига. Футболистът е напълно уверен в качествата на съотборниците си и очаква скоро време да дойдат и позитивните резултати.

Старозагорци тръгнаха с две ремита в първенството – 0:0 срещу Верея и 1:1 с Дунав, а това бяха мачове, в които Карачанаков все още не бе на разположение за треньора Александър Томаш и неговия щаб. Скоро това обаче ще се промени, тъй като играещият като преотстъпен за втора поредна година от Краковия играч работи усилено по възвръщането на формата си.

Карачанаков с "ботуш", пропуска началото на сезона

„Чувствам се добре. Все още не съм готов на 100 процента. От няколко дни тренирам и ще продължавам, за да се подготвя по най-добрия начин. Имах болка в коляното, сега вече я нямам. Не искам да мисля за това, защото е най-тежкото”, каза 25-годишният Карачанаков.

„Не съм тренирал повече от 30 дни. Може би 35-36 дни не съм тренирал, а сега работя от 4-5 дена наравно с момчетата. Не съм достатъчно готов. Трябват тренировки и ще се подготвя.”

„Разбрах се бързо с хората от треньорски щаб и ръководството, те искаха да остана. Аз се съгласих веднага. За мен е хубаво да играя, смятам, че тук ще получавам повече шансове. Сега отново съм под наем, мисля, че за 1 година. Доволен съм от миналогодишния си престой.”

„Мисля, че когато всеки дава максимума да бъдем един екип, ще постигнем добро класиране. Има доста нови момчета, но мисля, че всички са професионалисти. Трябва бързо да влизат в обстановката и мисля, че го правят.”

„Впечатленията от работата с Александър Томаш са много добри. Най-важното е да направим колектив и резултатите ще дойдат. Разбира се, че имаме сили за топ 6. Ние сме добър отбор и ще покажем, че заслужаваме да бъдем в шестицата”, допълни Карачанаков.