Капитанът на Славия Янис Карабельов е уверен, че отборът му може да постигне всичко, което иска, ако бъде по-постоянен. Едва на 23 години футболистът вече носи отговорната лента на лидер на ръката си.

В следващия мач Славия посреща Етър Велико Тръново на своя стадион, който за първи път ще домакинства на осветление. По този повод ръководството направи жест към феновете като пусна билети по 1 лев.

„Смея да твърдя, че можем много повече от това, което показахме. На моменти показахме стабилна игра, на моменти бяхме колебливи, но имаме сили за по-високо място. Направихме добра подготовка, треньорът продължава да държи на едно и също, не се усеща липсата на футболистите, които продадохме, привлякохме доста добри футболисти. Не заслужавахме да загубим мача с Левски, но индивидуални грешки ни попречиха да спечелим. Нашата работа е на терена и да си вършим работата на него”, сподели Янис Карабельов.

„Галин Иванов беше много важен за нашия отбор, но Дарко Тасевски и Ради Кирилов много бързо успяха да влязат в нашия колектив, за което съм им много благодарен.”

„Преди мача с Ботев Пд разбрах, че ще бъда капитан, след като се оказа, че Георги Петков е контузен. За мен това не е нещо ново, израснал към тук, винаги съм бил капитан на своята възраст, въпреки че при мъжете отговорностите са повече.”

Янис Карабельов

източник: LAP.bg

„Полусезонът в Царско село ми помогна много за развитието ми. Следващата ми цел е колкото се може по-добре да завършим този сезон, но никой не знае какво може да се случи през лятото, допълни още Янис Карабельов.

„Като за начало очаква да дойдат много хора с Етър, мачът ще е на осветление, отново сме домакини. Очаквам много труден мач, но смятам, че сме готови. Аз лично не съм концентриран върху точки и класиране, гледам да сме постоянни в игрите, да изпълняваме това, което се изисква от нас.”

„Чувствам се в пъти по-добре на стадион „Славия”, все пак тук съм израснал, тук е минал почти целия ми живот. Вкъщи и стените помагат, свикнал съм с всичко. Самата обстановка тук е по-различна.”

„Ако сме постоянни, ако се опазим всички здрави, мисля, че не би било проблем отново да се класираме за Европа. Бих поканил феновете да дойдат на мача срещу Етър и да направят уникална обстановка, а ние ще се постараем да ги зарадваме”, завърши капитанът на Славия.