Капитанът на Нефтихимик Любомир Божинов сподели, че е имал по-високи цели за класирането на отбора в края на годината, но е уверен, че „Нафтата“ ще се представи по-добре през новата година.

„Изпращаме годината със смесени чувства. След като през лятото изградихме напълно нов отбор, лично за себе си имах по-високи цели. В момента Нефтохимик е на място, което не му приляга, но силно се надявам след паузата с една добра подготовка да покажем по-добри игри и да заемем мястото, което ни отива.“, сподели Божинов.

„Винаги когато се сменя изцяло един отбор, футболисти, треньори и ръководство е необходимо време. Няма как да стане за месец или два. Мисля, че с последните мачове на отбора загатнахме, че имаме сериозен потенциал. Убеден съм , че в предстоящите месеци ще видите преобразен Нефтохимик“, добави той.

„До днес всичко, което сме заработили е изплатено на 100%. Смея да твърдя, че ние сме един от малкото футболни клубове, в които не се е усетила някаква финансова криза. Имаме уверението на цялото ръководство, че предстоящите месеци Нефтохимик няма да има никакви финансови проблеми. Тук е момента да благодаря на ръководството от името на целия отбор, че през цялото време са абсолютно коректни, както към нас, така и към всички служители“, каза още капитанът.

Божинов предвеща по-добро представяне на отбора през пролетта.

„При всички положения ще сме по-силни през пролетта. Имаме много качествени играчи, просто ни е необходимо време. Ще направим една пълноценна подготовка и резултатите ще си проличат в първите официални мачове в края на февруари.“, завърши играчът.