Капитанът на Нефтохимик Любомир Божинов отличи мача с Ботев, който неговият тим взе с гръмкото 4:0. Според него, това е бил най-силният двубой на "шейховете" от началото на сезона.

"Изключително важна победа за нашия отбор. Вкарах, което е радващо, но няма значение кой вкарва, щом бием. След три поредни загуби, тази победа беше важна за самочувствие, а и заради точките."

"Бяхме притиснати до стената, но взехме важна победа. С оглед резултата, положенията и играта, можехме да бием и повече, но това е най-силният мач на Нефтохимик този сезон", заяви Божинов пред DIEMA SPORT 2.

Той реализира първото попадение в този мач, като беше точен от пряк свободен удар. Полузащитникът разкри как се е стигнало до това положение и какво си е мислел преди изпълнението.

"През седмицата тренираме статични положения, бях убеден, че прехвърля ли стената, ще вкарам. Така и стана", заяви Любомир Божинов и коментира предстоящите дни пред Нефтохимик.

"Със сигурност сме далеч от крайната цел, никой не вярваше, че ще сме предпоследни лятото. Като направим една подготовка сега, Нефтохимик го чакат добри дни. Имаме още един мач с Левски в сряда, след това ще преценят босовете кого да освободят, кого да оставят."

"Отиваме в София да печелим точки, няма непобедими отбори, като изключим Лудгорец. Но срещу всеки друг, ако се хвърлиш здраво, можеш да спечелиш точки", сподели още капитанът на бургазлии и говори за плановете през зимата.

"Изключително важно е Нефтохимик да е в елита, Бургас е голям град и заслужава отборът да е в елита. Важното е отборът да върви напред и да побеждава. До ден=днешен всичко е точно като плащане, идва зимна подготовка, хората с парите решават какви са целите след Нова година. Важното е да сме здрави, след празниците ще е ясно какви ще са целите, за какво ще се борим", завърши Божинов.