Халфът на Лудогорец Густаво Кампаняро опроверга информацията, разпространени в български спортни медии по-рано през деня, че пред бразилската телевизия "Esporte Interativo" е признал как починалият след самолетната катастрофа в Колумбия вратар на Шапекоензе Маркос Данило е бил пред трансфер в Лудогорец.

Според него, по този начин се търсят евтини сензации, като се намесва една от големите трагедии във футболния свят. 

"Тъжен съм и в същото време съм много ядосан. Някой иска да се възползва от една човешка трагедия, която потресе целия свят. Думите ми са силно изопачени", заяви Густаво Кампаняро пред сайта на Лудогорец.

Той разкри подробности за разговора си с бразилските журналисти, в които нито веднъж не става въпрос за трансфер на Данило в Лудогорец.

"Интервюто на бразилската телевизия бе по повод участието на Лудогорец в Шампионската лига. Говорихме за мен, за представянето на отбора в най-силния клубен турнир", започна разказа си полузащитникът.

"Разбира се, нямаше как да не ме попитат за трагедията с Шапекоензе. Все пак съм бразилец. Обясних им, че познавам десния бек, който за щастие е жив, и двамата вратари", сподели бразилецът.

"Наистина Данило ми се обади преди известно време, за да ме разпита за Лудогорец. Но не заради трансфер, а защото отборът е много популярен в моята страна, защото сме събрани осем бразилци заедно. Никога не съм чувал от Данило, че ще идва в Лудогорец. Никога не съм казвал подобно нещо на журналистите. Просто думите ми са изопачени“, допълни Кампаняро.