Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров даде интервю пред клубната телевизия. Той говори за победата над ЦСКА, за новия старши треньор Едуард Ераносян и за предстоящия двубой с Берое.

- Първо, честита победа над ЦСКА-София, постигнахте първи успех като гост над червените на ниво първенство. Какво е мнението ти за изминалия мач?

- Благодаря. Радостно е, че след толкова години и Локомотив постигна победа на "Армията". Исторически мач. Борехме сме много. ЦСКА имаха превъзходство през по-голямата част от мача, но при нас имаше голямо желание да победим и постигнахме първа победа като гост за първенство.

- Плюс или минус беше за вас това, че двубоят се игра пред празни трибуни?

- Със сигурност за всеки футболист е минус, въпреки че бяхме гости. Хубаво е да се играе пред фенове. Това е тръпката за всеки футболист, но така се получи, че играхме пред празни трибуни. Най-важното е, че успяхме да победим.

- Треньорът, направил Локомотив шампион, се завърна отново в клуба. Как приехте новината в отбора?

- Аз съм работил и съм бил шампион с него. Излишно е да коментирам Ераносян. Човек, който също има голяма заслуга за победата срещу ЦСКА. Вдъхна увереност и самочувствие на момчетата. Аз съм работил с него, така че знам какъв треньор е и какви изисквания има. Човек, който само ще допринесе за по-добрите дни на Локомотив.

- Ти си един от малкото в отбора, които станаха шампион през 2004-та година. Какво си спомняш от от тогава?

- Беше впечатляваща година с много емоции. Накрая триумфирахме с титлата. Това е най-хубавия момент в историята на Локомотив - първата титла. Имах доста хубави моменти през цялата година. Надявам се, да дойдат по-добри дни и да имаме още такива радостни мигове.

- Предстои ви мач с Берое. Те също са с нов треньор в лицето на Ферарио Спасов. Какви са очакванията ти за двубоя?

- Берое е един добър отбор, последните години играят доста добре. Един тежък противник, ще се опитваме да се надиграваме и да покажем добра игра и разбира се, да изпълним изискванията на треньора, за да се поздравим с успеха.