Нападателят на Берое Мартин Камбуров обеща да вкара 200 попадения, стига да е здрав. Острието на заралии се разписа в дербито на Тракия срещу Ботев (1:1) и така донесе точката на старозагорци. По този начин Камбуров излезе еднолично на третото място във вечната голмайсторска листа на България. Бившият играч на Локомотив Пловдив задмина Динко Дерменджиев, а пред него останаха Наско Сираков (196) и Петър Жеков с 253.

Същественият принос на Камбуров бе оценен подобаващо и от читателите на Gong.bg. Те го избраха за Играч на мача с Ботев.

„Важен е голът, защото изравнихме. Останахме на 3 точки пред Ботев. Бих разделил мача така - до дузпата, когато бяхме равностойни, и след нея, когато дадохме инициативата и Ботев създаде положения. Наистина добър отбор е Ботев“, започна Камбуров.

„Бил съм доста дузпи. Който не е играл, не е изпускал. И по-големи са изпускали. Нормално е психически след пропуск да се даде инициативата, но и Ботев е добър отбор. Ботев имаше положения, ако ни бяха били нямаше да е несправедливо, но така се случи, че вкарахме и така оставаме на три точки пред Ботев“, каза още Камбуров.

„Поздравявам Боби за това центриране. Между двамата бранители, мъртва топка, много е удобна за нападателя, успях да я насоча и да вкарам“, анализира попадението си срещу Ботев.

„Разбира се, че помня първия си гол. Сега 195 срещу Ботев. Пожелавам си да съм здрав и след това да стигна до 200 гола. От колко години такива рекорди не се подобряват, аз го правя. Може би след мен доста години няма да се прави. Радостен съм да съм вторият футболист, стигнал 200 гола“,

„Хората, които обичат футбола и не са крайни фенове, са ме спирали и са ме поздравявали“, продължи нападателят.

„Имало е мачове в шест кръга не съм вкарвал гол. Никой не може да каже, кога пак ще вкарам. Пожелавам си да съм здрав и отборът да играе добре, тогава и аз и другите нападатели ще имаме положения за гол“.

„Трябваше ми време за адаптация. В Берое има много добри момчета, старая се да се напасна и към стила. На паузата ще имам още време за подготовка. Старая се да давам всичко от себе си“.

„Гледам да спазвам хранителен режим. По принцип преди в Локо Пд нямахме системи, отчитащи колко тичаме. Сега има в Берое и ми направи впечатление, че показвам доста добри резултати за моите години. Данните са добри, дано нямам контузии, това е най-важното за един спортист“, добави още Камбуров.

„Обещавам да станат 200 головете, стига да съм здрав“, каза за финал Камбуров