Младата надежда на Славия Калоян Кръстев даде обширно интервю за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT. 18-годишният нападател говори за ситуацията в тима на „белите“, както и за своите амбиции за в бъдеще.

„Започнахме много добре първенството. Взехме точки от ЦСКА, който е един от най-добрите отбори в Първа лига в момента. След това имаше лек спад в отбора. Млади сме и мисля, че е е нормално да има спадове и върхове. В пет или шест мача не успяхме да вземе нужните точки, но в момента се върнахме на правилния път“, коментира нападателят.

Той сподели и впечатленията си от старши треньора на тима от „Овча купел“ Златомир Загорчич.

„Златомир Загоричич говори много с младите футболисти. Той подкрепя всички в отбора и може би точно затова излязохме от тежкото положение. Той е доста добър специалист. Опитва се да ни научи да играем бърз футбол, с бързи подавания и мисля, че успява“, допълни младокът.

Калоян Кръстев преминава през всички възрастови групи на „белите“ преди през 2015 година да дебютира за първия тим. През пролетта на миналата година нападателят вкара и първия си гол в своята кариера.

„Спомням си всеки един момент. Владимир Иванов ме прати да загрявам, а към 70-ата минута ме пусна в игра. От корнер намерих доста добре топката с глава. Чувството беше невероятно. Доста време чаках този момент и дори не знаех как да се зарадвам. Просто тичах към Георги Петков, а чувството беше уникално.“

„Ивайло Димитров е доста опитен нападател. Доста се уча от него, той ми е приятел и в живота. Излизаме заедно, подкрепя ме и попивам от него. Възхищавам се най-много на Златан Ибрахимович. Както знаем той започва от нулата и е постигнал всичко във футбола.

„Европейското първенство ни беше все едно дадено от господ. Когато отидохме там треньорът ни каза просто да се забавляваме. Беше невероятно преживяване. Аз съм здраво стъпил на земята. Благодаря на треньора на Англия за добрите думи. Опитвам се във всяка тренировка и всеки мач да надграждам и ако мога да стигна по-далеч.“

В заключение Кръстев не скри и големите си амбиции за в бъдеще: „Моята амбиция е първо да се докажа в Славия, да бележа колкото се може повече, да допринеса за победите на Славия и след това, ако мога да замина някъде в чужбина. Любимият ми отбор е Ливърпул.“