Тийнейджърът от състава на Славия Петко Христов беше избран за най-добър млад играч на Първа лига за изминалата година. Затова той даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, в което разкри подробности за всичко, което го е запалило по футбола.

"Обичам футбола, с това исках да се занимавам от малък. Сам се запалих, както и баща ми, той беше футболист навремето. С него си тренирахме сами. Не бях притеснен в дебюта си срещу ЦСКА-София. Имаше вълнение, това е нормално, все пак е дебют", сподели 17-годишният защитник.

Той оформи дует с брат си Андреа в отбраната на "белите". "Още не сме свикнали с брат ми да играем заедно, все още се обиграваме", заяви Христов, след което говори за престоя си в Англия, където беше на проби в Уулвърхемптън.

"На Острова играят по-различен футбол от нас, по-силов, с по-дълги топки. Там всички ядат заедно след тренировка, имат си определена храна, който всеки трябва да яде", заяви младокът, след което говори и за спечелената от него награда.

"Въобще не знаех за наградата, просто ми казаха, че съм номиниран и ми казаха на коя дата да отида на награждаването. И като отидох, казаха ми да се подготвям, че я печеля. Бях малко притеснен, защото за първи път печеля", заяви Христов.

"Сега съм 11-и клас, когато мога да ходя на училище - ходя, но в повечето време няма как", завърши младият играч на Славия.