Етър запази своя елитен статут и през сезон 2018/19. "Болярите" имат тежко изпитание още в първия кръг - гостуване на шампиона Лудогорец в Разград. Един от треньорите в тима - Станислав Генчев говори пред DIEMA SPORT, споделяйки своето мнение за предстоящия мач.

"Лудогорец е добър отбор. Освен, че атакува добре и бележи голове, се защитава добре и заслужено е шампион последните години. Но на терена сме 11 срещу 11, взели сме си поуките и се надяваме да намерим път към вратата им", заяви Генчев.

Миналогодишните мачове на великотърновци срещу Лудогорец не завършиха по никак желан за "болярите" начин, но сега е време за нов епизод на дуела. А за Станислав Генчев този мач е малко по-специален.

"Тук са минали някои от най-добрите ми години като футболист. Първите две години от хегмонията бях тук, взехме и Купата, и Суперкупата. За две години четири трофея, нормално е да се сещам с добро. Но сега съм от другата страна и се надявам да си тръгнем с победа от Разград", добави Генчев.

"Когато сме по-малко хора, аз влизам да тренирам с отбора. Очаквам подкрепа от феновете, те са навсякъде с нас, сигурен съм в подкрепата им, все пак Разград е близо и е първи мач", заяви още помощникът в Етър и после говори за селекцията.

"Неприятно е, когато основни футболисти напускат отбора но им търсим заместници. Надявам се Боджадж да замести Бадара. По-трудно ще е да заместим Мане, защото футболисти като него в България са много малко, а чужденците с такива качества са много скъпи", заяви още трньорът.