Верея приема Дунав в мач от деветия кръг на Първа лига. Двубоят е от 17:45 часа и може да го гледате по GONG PLAY и DIEMA, както и да го следите по Gong.bg

Новопривлеченият от Верея саудитец Хюсеин Абдул Гани може да стане едва вторият полеви футболист, навършил 40 години, който записва мач в елита на България след Здравко Лазаров, който на същата възраст през март 2016 г. игра за Монтана.

Георги Аргилашки (Верея) е един от четиримата вратари, играли като титуляри без смяна във всеки един от двубоите на своите отбори през сезона. Сред тях е и стражът на сегашния съперник на старозагорци Дунав Станислав Антонов, а останалите са Благой Макенджиев (Пирин Бл) и Душан Перниш (Берое).

В миналия кръг срещу ЦСКА бразилският халф на Верея Елиаш за четвърти път през сезона влезе като смяна, 4 пъти той започваше като титуляр и 4 пъти бе заменян.

3:0 над Витоша в миналия кръг бе първа победа на русенци с 3 гола разлика през календарната 2017 г. в 25-ия им шампионатен двубой от февруари насам, както и най-убедителен успех на градския стадион в Русе, откакто тимът се завърна в елита.

С 13 гола Мирослав Будинов е най-резултатният футболист на русенци, откакто те се завърнаха в елита, още 5 попадения му трябват, за да се нареди в клубния Топ 10 на стрелците за всички времена.

Голмайсторът на Втора лига през миналия сезон Димитър Георгиев (18 попадения за Локо Сф) все още не е открил головата си сметка в елита след 7 мача за дунавци, в които едва 2 пъти е започвал като титуляр.