Директор Бизнес развитие за югоизточна Европа в „ПрайсуотърхаусКупърс“ Юлиан Михов направи подробна дисекция на финансовото положение в Левски в последните три години. Специалистът бе гост в предаването “Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, където коментира наболелите теми в „синия“ клуб.

Михов коментира последните действия в Левски, както и солидните трансфери, които осъществиха на стадион „Георги Аспарухов“ в последния месец.

Специалистът коментира, че след смяната на собствеността в Левски, определено клубът е тръгнал в положителна посока.

“Неминуемо промяната на собствеността и някои ръководни фигури в клуба дават положително отражение, най-вече върху имиджа и представянето на Левски извън терена. Свидетели сме на промяната, която изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов направи. С начина, по-който управлява финансите на клуба, дава една прозрачност, която искат феновете. Със самият факт, че започна да обяснява какви са причините за грешките и финансовото положение на клуба в миналото. Ако всичко това бъде съчетано с една добра маркетингова стратегия и работа на хората, пак подчертавам извън терена, вярвам, че можем отново да видим и по-добри дни за Левски“, коментира Юлиан Михов.

"Това, което определено може да се забележи е, че определено има заздравяване на клуба във финансово отношение. Ако говорим за последните три години, определено има тенденция за съществено намаляване на някои пера от разходната част. Има също много положително развитие на основните пера в приходната част. Има драстично увеличение на приходите от спонсорски и рекламни договори. Това е нещо основно за един футболен клуб, като разбира се включим продажбата на билети и абонаментни карти. Има почти двойно увеличение на приходите в сравнение с 2015 година."

Чуйте какво още сподели Юлиан Михов за финансовото състояние на Левски във видеото.