Последното ново попълнение в Левски Богдан Вашчук е определян за един от най-големите таланти в родината си Естония и докато се подвизаваше в различните формации на страната, на него се възлагаха огромни надежди. И затова мнозина се учудиха как така той още не е дебютирал за първия отбор. 

А всъщност, той е можел да дебютира за представителния тим на балтийската страна още преди година. Той е получил повиквателна от селекционера Мартин Рейм, която обаче отказал. И специалистът се зарекъл да не го вика повече. Всичко обаче се оказало просто "развален телефон". 

"Исках да разчитам на Вашчук и дори му пратих повиквателна за националния отбор. Тогава той беше с младежкия отбор и ми обяви, че няма да играе за Естония, което затвори вратата от моя страна", обяви Мартин Рейм. Но се оказа, че просто не е разбрал правилно новото попълнение на Левски. 

"За съжаление, не сме се разбрали със селекционера. Да, аз му отказах повиквателната, но заради лични проблеми. Лъжа е, че не съм искал да играя за Естония. Тази страна ми е дала много, целият ми живот е минал тук и винаги ще съм фен на този отбор", сподели Вашчук впоследствие и обясни за неразбирателството.