Левски бе домакин на Лудогорец в дербито на кръга. Трите поредни победи на „сините“ без допуснат гол даваха надежди на феновете на тима от Герена за добро представяне и срещу шампиона. Привържениците бързо изкупиха билетите, за да напълнят стадион „Георги Аспарухов“.

При успех съставът на Георги Дерменджиев щеше да скъси дистанцията със „зелените“ на две точки. Но ръководните фактори в Разград взеха решение в навечерието на мача. Стойчо Стоев отново стана треньор на „орлите“ и бързо внесе спокойствие в редиците на лидера. Наставникът върна в титулярния състав Вандерсон, а възстановеният от травма Светослав Дяков също започна от първата минута.

При домакините капитанът Иван Горанов се завърна след изтърпяно наказание, за да замени Луи Нганьони сред 11-те.

Лудогорец си тръгна с трите точки от Герена, след като взе успех с 2:0. Така разградчани се откъснаха на 8 точки пред Левски, който остана трети в таблицата. Преднината на шампионите пред втория ЦСКА е 5 пункта.

Кои обаче бяха ключовите моменти в дербито на кръга, може да видите в анализа, направен в предаването на „DIEMA SPORT” – „Обзорът на кръга в Първа лига”.