Берое победи с 3:2 Ботев Пловдив и поведе с четири точки на Левски в генералното класиране на Първа лига. Старозагорците са с 54 точки и заемат третото място в класирането, докато пловдивчаните са с 45 на петата позиция.

Пловдивчаните създадоха най-доброто положение в първото полувреме в 37-та минута, когато Лъчезар Балтанов изведе Жоао Пауло сам срещу Душан Перниш, но Матеус Леони се върна бързо и изби топката в ъглов удар.

Берое пък отговори с гол шест минути по-късно, когато Педро Еуженио стреля към вратата, а Димитър Пиргов си вкара автогол.

Стивън Пектов се появи в игра на почивката и в 52-та минута изравни за 1:1, след като засече с глава центриране на Жоао Пауло.

Осем минути по-късно Мартин Камбуров даде отново аванс на Берое след гол от дузпа, но гостите изравниха в 65-та минута. Жоао Пауло проби по дясното крило и центрира към Дуде Ндонгала, а Иван Бандаловски се хвърли на пътя на топката и я отби, но във вратата на старозагорците.

Педро Еуженио пропусна голова възможност, стреляйки над вратата на Ботев в 81-та минута, но желаното от Берое попадение падна минута преди края на редовното време. Борислав Цонев засече с глава центриране на Рубен Бригидо и оформи крайното 3:2.

Вижте повече във видеото от предаването "Обзор на кръга в Първа професионална лига" по телевизия DIEMA SPORT.