Старши треньорът на Верея Иван Вутов посочи две основни причин за загубата на своя тим с 1:0 от Берое в 33-ия кръг на Първа лига. Наставникът определи Борислав Цонев като ключовата фигура за съперника, а също и умората, която е налегнала тима му към края на срещата.

В същото време 74-годишният Вутов заяви, че няма информация относно това дали клубът ще получи лиценз за Първа лига за следващия сезон.

„Игрови превес на Берое имаше преди почивката, но без положения пред нашата врата. През второто полувреме не успяхме да се подредим в средата на терена. Имаше по-голям луфт между линиите. Бяхме предупредили, че Борислав Цонев умее да влиза между тях и когато успеят да го намерят, той може да осъществи числено превъзходство през средата заедно с Мартин Камбуров. За съжаление точно това се получи. Може би двамата млади крайни полузащитници не успяха да намерят верния тон.”

„Втората причина е, че може би след 70-ата минута се видя умора в нашия отбор. Точно тогава Берое вдигна оборотите и се получи тази разлика.”

Колкото до липсата на фигури като наказаните Здравко Илиев, Георги Андонов и Иво Иванов, Вутов заяви: „Това са много добри футболисти, което носят качество на нашия отбор. Много ни липсват, но това се случва на всички отбори. Няма смисъл да се говори, че ако бяха играли, щеше да е различно. Да, наистина можехме да си тръгнем поне с равенство.”

„С обжалването санкцията на Здравко Илиев се занимават други хора от клуба, аз не знам как стоят нещата. В протокола е записано, че имало неприлично поведение от страна на Здравко. Не мисля обаче, че неговото влизане беше за жълт картон. Резултатът тогава беше 0:0. Качеството на Лудогорец няма какво да го коментираме, то е над нашето.”

„Аз съм последният човек, който може да ви осветли по въпроса с лиценза. Можете да се обърнете към Галин Михайлов (собственика на Верея – б.р.). Само той може да ви каже какво е положението на клуба", завърши Вутов.