Изпълняващият длъжността треньор на Етър Иван Вутов не спести критики на играчите след поражението от пряк конкурент за оцеляването като Верея с 0:1. Според него, причината за това е страхливата игра на "болярите", както и контузиите на основни играчи.

"През седмицата ни сполетяха контузии на основни футболисти, трябваше да се променя съставът. Нашите момчета играха страхливо, липсваха единоборствата. Заслужена победа за Верея - три контри с три чисти положения. Най-много заслужавахме максимум равен", заяви Вутов пред DIEMA SPORT.

"Слабо играхме, но имаме потенциал и ще го използваме в бъдеще. Румен Руменов и Веско Минев ще започнат тренировки в сряда, както и Ерик Почански, който няколко дни беше на облекчен режим. На загрявката трябваше да каже дали може да играе и не успя. Ще коригираме всичко в най-скоро време", добави специалистът.

Той говори за завръщането на "виолетовите" на стадион "Ивайло". Това се очаква да се случи още в следващото домакинство на отбора. Според Вутов, това ще облагодетелства играта на тима.

"Аз смятам, че отбор като Етър ще се облагодетелства от собствения си терен. Да се надяваме, че с помощта на публиката ще успее да се вдигнем", заяви още Вутов и разкри, че халфът Георги Сърмов може да подпише с търновци.

"Георги Сърмов тренираше с отбора през седмицата. Ако стане трансферът му, ще бъде много голям плюс за нашия отбор. Той чака някакъв трансфер в чужбина, ако не стане, ще заиграе при нас", завърши Вутов.