Наставникът на Локомотив Горна Оряховица Иван Колев поздрави шампиона Лудогорец за победата с 4:0 над тима му, но имаше и претенции към рефера на двубоя, който според него тънко е подпирал разградчани. 

"На първо място, не може да не признаем класата на Лудогорец, поздрави за тях. Класата си каза думата. Но държа да поздравя и нашите футболисти, защото много време бяха равностойни, това беше и нашият план", заяви Колев пред DIEMA SPORT. 

"Искахме да се опитаме да играем футбол срещу този съперник, защото в такива мачове се израства. Не мога да не обърна внимание на реакциите ми към съдията, защото смятам, че Лудогорец няма полза от тънки положения."

"Те обезкуражават отбори като нашия. Не може за едни и същи положения на нас да се дават картони, а на тях - не. Не може съдията да е наведен, това някак отчайва и отбор, и всички", сподели Колев и разкри някои  от спорните според него положения. 

"Първото полувреме имаше откъсване отляво на наш играч, беше спрян, а нямаше картон. После и Вандерсон не получи картон, Кифуети тръгна три метра преди защитата накрая, а те му вдигнаха засада. Но победата на Лудогорец е заслужена, не търся в това оправданието, но тези дребни детайли си личат. Футболните хора знаят за какво говоря", сподели Колев и говори за представянето на тима си. 

"Ние искахме да играем футбол срещу много силен отбор. На моменти се получаваше, на моменти ни беше много трудно - класата си каза своето все пак. Ние лицето, което искам да виждам, не сме го постигнали и имаме още много работа за това." 

"С две седмици работа не можем да постигнем резултати. Като феникс трябва да изскачаме от огъня. Искам само момчетата да работят сериозно в тренировките", сподели още Колев и благодари на играчите си за представянето им. 

"Благодаря на всички в този мач, постараха се да дадат всичко от себе си и да постигнат добър резултат. Не бих отличил никого, всички заслужават добри думи", след което коментира и следващия мач на тима си, който е срещу бившия му отбор Славия. 

"Мачът със Славия няма да е по-специален за мен. Приключих със Славия, приключиха и сантиментите. Отиваме и търсим доброто представяне", завърши Колев пред DIEMA SPORT.