Младокът Филип Кръстев показва много добри игри с „бялата” фланелка, откакто се утвърди в първия отбор на Златомир Загорчич. Юношата на столичния тим говори надълго и нашироко пред DIEMA SPORT в предаването „Преди кръга”, като призна, че желанието му е да се утвърди в Славия и Първа лига. Впоследствие Кръстев мечтае за трансфер в чужбина, като иска да играе в някое от Топ 5 първенствата на Европа.

“Баща ми и дядо ми обичат футбола. От малък започнах да ритам и ме записаха да тренирам в Славия. Седем години се занимавам и съм тук сега. Никога не съм искал да се махам и не бих избрал друг български клуб пред Славия”, започна Филип Кръстев.

„Беше ми доста притеснено, когато ме викнаха към първия отбор, защото не познавах никой добре. Бях на 16 години и ме беше малко срам да говоря. Седях отстрани и единствено комуникирах с момчетата, които са по-близо до мен като възраст. Сега е по-добре. Минахме подготовка и ме познават. Опитните ми помагат и ме насочват. По-спокоен съм и мога да покажа качествата си. Мечтая да се наложа в Славия и българския футбол, за да направя трансфер в чужбина. В някое от Топ 5 първенствата. Любимият ми отбор е Челси. Мисля, че дрибълът и да тръгвам рязко с топката са ми най-добрите компоненти. Предпочитам гола, но ако имам съотборник в по-добра ситуация, винаги бих му подал”, продължи младият талант на „белите”.

„Доста по-трудно е, когато играя за мъжкия отбор и да съчетавам с училище. Сега не мога да пропускам тренировки, но нямам проблем с него, тъй като съм в Овча Купел и ме познават”.

„Баскетболът ми е вторият любим спорт. Гледам много НБА и играя баскетбол. Любимият ми играч е Ръсел Уестбруук, тъй като играе в любимия ми Оклахома Сити Тъндър.