Чешки централен бранител пристигна на проби в Етър. Това е 23-годишният Любош Адамец, който е преминал и през школата на италианския гранд Ювентус, съобщиха от сайта на "болярите".

Адамец е роден на 27 април 1994 г. в Бърно, като едва 15-годишен отива в школата на "старата госпожа" и изкарва там един сезон. После играе за младежките формации на Спарта Прага, а през 2013/2014 г. е в елитния полски Шльонск Вроцлав.

След това кариерата му минава през изключително слаби тимове. Играе за аматьорския Лупа Кастели Романи в Италия и малтийския Наксар, откъдето идва във Велико Търново. Бил е и юношески национал на Чехия до 17 години.

"Чехът е при нас на проби, ще води подготовка десет дни с отбора и ще вземе участие в първите контроли, за да преценим качествата му", коментира старши треньорът Станислав Генчев.

В същото време стана ясно, че контролата между Дунав и Етър в петък е с нов променен начален час. Двата отбора ще се срещнат не от 18:30, а от 20:00 ч. на електрическо осветление на стадион "Ангел Кънчев" в Трявна.

Русенският тим, който ще играе в евротурнирите срещу Иртиш, е на подготовка в Трявна и вече направи там първата си проверка, като завърши 2:2 с Берое. За етърци пък контролата ще бъде първа в подготовката.