Медиите в Италия отделиха голямо внимание на кариерното развитие на футболист №1 на България за 2018 – Кирил Десподов. Крилото на Каляри, който реализира трансфер в началото на 2019-а година от ЦСКА, е считан за „новия Франческо Тоти” за тима от остров Сардиния, според журналисти и експерти в Италия.

Журналистът от Ботуша – Симоне Филипоне, направи тотална дисекция на кариерата досега на атакуващия полузащитник, като медията “Numiero Dies” прави сравнение между легендарния българин Христо Стоичков и Кирил Десподов.

Изданието обаче най-ясно отличава приликата на Десподов с Хоакин Санчес, който премина от Малага във Фиорентина. Това бе първо излизане за испанеца от страната му и адаптацията към Серия А e била съвсем ново предизвикателство за него, точно както е и при футболист №1 на България за 2018-а година.

Същевременно в материала е описан и перфектен анализ на физиката на Десподов, като тя е считана за перфектна за модерния футбол.  Италианците отбелязват още, че бившият играч на Литекс не е много висок, но за сметка на това структурата на тялото му го прави перфектен нападател.