Левски се наложи с минималното 1:0 при гостуването на Етър Велико Търново в мач от 12-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион „Ивайло“. Единственото попадение в срещата отбеляза Давид Яблонски в 5-та минута. Левски отново изигра много прагматично и тактически добре мача и след ранния гол играчите на Делио Роси действаха на сигурно и предимно разчитаха на контраатаки. В същото време Левски игра много стабилно в защита и не остави почти никакви възможности на своя съперник. Левски записа седма победа от началото на първенството, докато Етър претърпя четвърто поражение на „Ивайло“. 

Левски влезе силно в мача и успя да поведе още в 5-та минута след първото статично положение пред вратата на Христо Иванов. В 4-та минута Серджиу Буш пусна отличен пас към Антонио Вутов, пред когото се откри пространство в наказателното поле на Етър, но вместо да стреля реши да подава и сбърка, а топката бе изчистена в корнер. Жорди Гомес центрира от корнер в наказателното поле на Етър в 5-та минута, където Давид Яблонски бе изпуснат и с глава вкара топката под напречната греда във вратата на Христо Иванов.  

След ранния гол, който Левски отбеляза, отборът заигра предимно на контраатака, но пред футболистите на Делио Роси не се откриха много възможности и чисти положения. 

Самб Бадара получи добър пас в 17-та минута, след което се измъкна в наказателното поле на Левски, но ударът му бе слаб и не затрудни Митрев.  

Етър можеше да изравни резултата в 37-та минута, когато Георги Сърмов центрира в наказателното поле на Левски, където Иван Стоянов засече топката с глава, но Божидар Митрев спаси.  

Антонио Вутов отправи хубав удар от далечна дистанция в 39-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Христо Иванов. 

В началото на второто полувреме Габриел Обертан и Антонио Вутов се опитаха да тестват вратаря на Етър Христо Иванов, но ударите им бяха неточни.

Иван Стоянов центрира от фаул в наказателното поле на Левски в 55-та минута, Митрев излезе неразчетено и увисна, а единственият късмет за вратаря бе, че Яни Пехливанов не успя да засече топката, а само леко я отклони, без да може да и предаде насоченост.

Йордан Апостолов допусна много груба грешка в 69-та минута и подари топката на Антонио Вутов в наказателното поле на Етър. Вутов стреля, но в последния момент Апостолов постави крака си на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Георги Сърмов пробва да изненада Митрев в 72-та минута, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут. Три минути по-късно Апостолов пусна много добър пас към Сърмов, който се опита да стреля от малък ъгъл, но Ейолфсон се намеси и изчисти в корнер.  Няколко секунди по-късно Веселин Минев стреля от дистанция, но неточно в аут.

Левски можеше да вкара втори гол в 78-та минута, когато Васил Панайотов пусна отличен извеждащ пас към Жуниор Мапуку, който прехвърли Христо Иванов, а след това стреля, но Яни Пехливанов успя да избие малко пред гол линията в корнер.  

Мапуку стреля от въздуха от границата на наказателното поле на Етър в 79-та минута, но изпрати топката неточно встрани от десния стълб на вратата на Иванов.  

До края на мача двата отбора не успяха да стигнат до по-опасни положения пред двамата вратари, а Левски удържа минималния си аванс.

Левски е трети в класирането с актив от 24 точки, а Етър е десети с 12 точки.

Етър - Левски 0:1

0:1 Давид Яблонски 5'

Етър Велико Търново: 1. Христо Иванов – 4. Иван Скерлев, 20. Яни Пехливанов, 14. Веселин Минев – 25. Александър Александров, 88. Йордан Апостолов, 5. Георги Сърмов, 7. Иван Вълчанов, 30. Димо Атанасов – 73. Иван Стоянов, 89. Самб Бадара

Левски: 21. Божидар Митрев – 19. Милош Цветкович, 28. Давид Яблонски, 5. Холмар Ейолфсон, 4. Иван Горанов – 8. Антонио Вутов, 13. Жорди Гомес, 71. Васил Панайотов, 15. Роман Прохазка – 32. Габриел Обертан, 9. Серджиу Буш