Когато историята е за бащи и синове и когато градът е Шумен няма как началото да не е от мястото, където 21 скулптури символизират идеята за приемствеността, развитието и възхода. Паметникът „Създатели на българската държава”.

Екипът на DIEMA SPORT срещна настоящите съотборници Румен Румен и Пламен Гълъбов в емоционален диалог с бащите им – Ивайло Руменив и Данчо Гълъбов.

„Това е моят град Шумен, тук съм роден и направих първите си стъпки във футбола”, каза Румен Руменов, а Пламен Гълъбов заяви: „Започнахме заедно в Шумен, а сега сме отново заедно в Етър Велико Търново.”

„Също като тях и ние сме започнали футболната си кариета в Шумен. Тук бяха едни от най-хубавите ни години”, пък споделиха Ивайло Руменов и Данчо Гълъбов.

Надеждата е сега младите да спасят Етър от изпадане от Първа професионална лига.

Това заяви първият треньор на Пламен Гълъбов – Александър Димов и пожела на начинаещите да стигнат до подобно високо ниво.

„Винаги съм обичал да играя с топката и може би е генетично заложено да бъда вътрешен халф. Най-много обичам да играя зад нападателя”, сподели още Румен Руменов, който получи ценни съвети от баща си.

„И аз като моя баща съм започнал като централен защитник”, каза Пламен Гълъбов, чийто баща също му отправи съвети.

Руменов и Гълъбов – старши видяха настоящата ситуация на стадион „Панайот Волов”, където преди години грандовете гостуваха със свито сърце.

„Обзема ме една огромна болка как тъне в разруха”, коментира Ивайло Руменов.

Неговият син Румен пък разкри: „Моите амбиции са Етър да остане в елита, защото го заслужава. Да играя силно и да показвам все по-добра форма. Да изляза в чужбина.”

Пламен Гълъбов сподели: „ Също толкова силно желая Етър да остане в елита, защото виждам всичкия този труд, който се полага. Това е моята амбиция. След това да се завърна в ЦСКА и да се утвърдя като титуляр.”