Шефът на футболните рефери в България Йордан Сталев даде обширно интервю за Спортно шоу Гонг в ефира на Дарик радио, като коментира част от спорните ситуации в последните мачове от Първа лига.

"Да ви кажа честно, доволен съм от това, което виждам от съдиите, добре подготвени, физически и кондиционно, има и минимални забележки, в целия свят е така, при нас тези грешки са малко, в сравнение с мачовете, които минаха", коментира Сталев.

"Съдията е прав, Чорбаджийски се опитва да играе с ръката, използвайки я като оръжие, това е точният термин, това е червен картон. Тук трябва да отчетем дали ръката е свита в юмрук или е отворена", коментира Сталев ситуацията с червения картон на Божидар Чорбаджийски в двубоя на ЦСКА срещу Копенхаген в турнира Лига Европа.

"Решението на главния съдия е правилно и аз го подкрепям, футболистът не играе умишлено с ръката", коментира шефът на съдиите ситуация от мача между Левски и Ботев Враца.

"Ставров е прав, нарушението се извършва на границата на наказателното поле, може да поспорим в тази ситуация. Човешкото око няма такива способности да си стопира всяка една ситуация. Трябва много пъти да се види повторението, аз заставам зад решението на съдията. Те са взели правилното решение ", каза още Сталев по повод отсъдената дузпа за Дунав срещу Левски в мача от 4-ия кръг на първенството.

"Вадил е много мачове, ще му гласуваме доверие, докато се справя", добави Сталев по повод отсъжданията на Станислав Ставров в двубоя между Дунав и Левски.
 

"Наказанията при нас вече не са спиране от рефериране, просто съдиите отиват да свирят на по-ниско ниво", каза още той. 

"При ситуацията при Шоколаров самото посягане стана на скорост и това е подвело съдията, случват се и такива неща, има минимални грешки при реферите, но се справят добре в мачовете. При ситуацията с Десподов правилно е отсъждането на жълт картон. При ситуацията с Лясков, който игра с ръка срещу съперник в 80-ата минута, отсъждането също е правилно. Ако гледаме не като фенове, съдията Чинков се справи много добре с двубоя".

"Целта на Комисията е, важните грешки, които влияят на резултатите от мачовете, да ги няма. Асистентът на двубоя между Етър и Черно море, който сбърка при попадение за Черно море, ще бъде наказан и скоро няма да бъде в нарядите на Първа лига", заяви още шефът на съдиите в България.
 

"Качеството на нашите съдии е по-високо от чуждите рефери, това може само да ме радва, тъй като аз съм шеф на съдиите. Случват се и грешки", добави той.