Полузащитникът на Ботев Враца Йордан Апостолов очаквано не беше щастлив след втората поредна загуба на тима в Първа лига. Във втория кръг врачани отстъпиха с 1:3 като гост срещу Дунав Русе и все още нямат спечелена точка през сезон 2018/2019.

„Мисля, че ние сме виновни за това поражение. От наши грешки допуснахме леки голове. Не че Дунав създаде кой знае какви положения, просто от наши грешки се стигна до този резултат”, коментира 29-годишният Апостолов.

„Тези дребни грешки, които допуснахме, те обърнаха мача в такава насока. Така срещата стана лесна за отбора на Дунав. Сами си усложнихме живота.

„Завършващият удар не ни достигна. И днес, и в предния мач (1:2 срещу Черно море – б.р.). И сега имахме доста чисти ситуации. Трябва да поработим върху това. Правим го постоянно. Надявам се още в следващия мач да покажем, че заслужаваме нещо повече от тези загуби.”

„Имаше и моя грешка, тя бе за третия гол. Сбърках в средата на терена, стана атака за противника и отбелязаха.”

В следващия кръг Ботев Враца за първи път ще е домакин в елита, но няма да може да играе на своя стадион. Така Левски ще пътува до Монтана, а това е факт, който буди известно съжаление у Апостолов, но не и отчаяние.

„Щеше да ни е много по-комфортно да играем във Враца срещу Левски. Щяхме да се възползваме от нашата публика, която щеше да бъде много сериозна. Мисля, че и в Монтана ще има сериозен интерес към срещата. Ще дадем всичко от себе си, ще се противопоставим, не сме обречени. Виждате, че правим доста положения. Ако изчистим тези грешки, които допускаме от време на време, можем да вземем частичен успех, ако не и пълен”, коментира сърцатият халф.

„Левски не мога да ги коментирам. Трябва да гледам нашата игра, нашите грешки да изчистим. Не мога да говоря за Левски. Трябва всички заедно да се съберем, да покажем в мача срещу Левски, че не сме обречени, че можем да играем футбол, който да ни носи точки.”

„Имаме хубави положения, играем нелошо. Ако премахнем грешките, ще е друго. Прекрасно се чувствам тук в клуба. Всичко е наред, всичко е нормално. Прави се всичко, за да бъдат условията добри. Чакат се единствено победите. Когато и те започнат да идват, всичко ще е чудесно”, завърши Апостолов.