Здравко Илиев е един от асовете на новака Верея. Кариерата му обаче е неразривно свързана с другия старозагорски клуб - Берое. А на всичко отгоре баща му Илия Илиев е легенда на "зелено-белите".

"Баща ми ми е давал само съвети, не сме говорили конкретно, но ми помага със съвети", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и се върна на моментите, в които е триумфирал с трофеите в българския футбол.

"Изживяването е много хубаво, пожелавам го на всеки да вдигне Купата . Няма как да го обясня на тези от футболистите, които не са изживявали това", сподели защитникът и разкри на кои позиции най-много обича да играе.

"Отдясно ми е по-комфортно, играл съм и отляво. Вляво, вдясно, напред, ще играя навсякъде, където ме сложи треньорът, тук съм да помагам", сподели още Илиев. Накрая той говори и за целите на Верея в първенството и за битките с Ботев за Купата на България.

"Шансовете ни са напълно нормални, Ботев е добър отбор. Ако имаме късмет, надявам се да продължим. Но не трябва да забравяме първенството, защото трябва да се спасим от изпадане", завърши Илиев.