Един от лидерите на Левски през есента Васил Панайотов даде обширно интервю по повод подготовката на тима за пролетта, както и сподели какви са очакванията му за предстоящите мачове.

- Имал ли си по тежка подготовка досега?
- Досега не съм имал по-тежка подготовка. Няма място за оплаквания и вайкания, дошли сме да работим, важното е изпълняваме указанията на треньора, да сме добре подготвени физически, тъй като ни чака тежка пролет.

- С тичането нямаш никакъв проблем, понасяш добре натоварванията?
- Чувствам се добре, но все пак трябва да надграждам още много, в следващите две седмици ще гледам да направя това, което иска от мен треньорът.

- Очакваше ли с идването ти в Левски да се превърнеш в основна фигура, твърд титуляр, поне сега е така?
- Не съм очаквал, но дойдох с мисълта да работя, ще давам максимума от себе си за Левски, здраво съм стъпил на земята, че трябва да работя още, тъй като аз имам изисквания към себе си и така както приляга за клуб като Левски.

- След загубата от Хибърниънс с 0:3, много критики съвсем логично към Левски, изглеждаше доста съкрушен, беше доста тъжен, не само ти, и другите футболисти, трудно ли се преглъщат такива загуби и канонадата след тях?
- Да, трудно се преглъщат. Целият отбор бяхме възмутени от самите нас. Ние сме Левски, не приляга да губим от тим като Хибърниънс, не че ги подценявам. Първи мач за годината беше, тежки физически натоварвания, не че се оплаквам и оправдавам. Надявам се, да стават по-добре нещата в следващите срещи.

- Треньорът каза ли ви нещо след първите два мача или както каза пред медиите, че в контролите не го интересуват резултатите?
- Просто той иска да вярваме в него и неговите методи на работа, ако вярваме в него, той е сигурен, че ще постигнем резултатите, които прилягат на клуб като Левски.

- А вярвате ли в тези методи?
- Да, вярваме в тези методи, даваме всичко от себе си по време на всяка тренировка.

- Трудно ли се издържат такива тренировки, някои от чисто кондиционните, поне според мен, изглеждат сериозни?
- Не е трудно, това ни е работата, не се оплакваме, това е за нас, пролетта ще е по лека за нас.

- Лятото изтича договорът ти с Левски, ще се бориш ли за нов контракт?
- Ще играя всеки мач, ще се боря за това нещо, ако ръководството сметне, че съм нужен на отбора, аз съм с отворени обятия да остана в отбора, който ме е създал.

- Личи ти, че Левски е специален за теб и в играта, и в поведението. Левскар си си, това в каква степен ти помогна да се утвърдиш в клуба?
- В голяма степен, знам какво е Левски, знам как възпитават тук, бил съм в школата на Левски, знам как стоят нещата, радвам се, че мога да нося и фланелката на първия отбор на Левски.

- Много чужденци има в отбора, има ли добра връзка между вас?
- Не мисля, че може да има някакво деление, колективът е добър, близо месец сме тук, всеки един ден се сплотяваме още повече.

- Имате почивни дни, някои от футболистите ще си тръгнат, ти ще тренираш ли извънредно, или ще си починеш?
- Мисля да си почина малко, да разгледам Малта и ще чакам да започнат тренировките.

- Предстои интересна серия с ЦСКА, за купа, за първенство, мислите ли ги и вие, или е твърде далеч?
- Твърде далеч е още, мислим да се подготвим на максимум, знаем, какво ни чака пролетта, трябва да стигнем максимума от това, което иска треньорът. Като започнат официалните мачове да сме на 100 % готови и да вземем максимума от всичко.

- В тези мачове, както и в тренировките използвате схема 4-3-3, има ли значение за теб тази постройка, има ли значение за теб, в каква схема играете или няма значение?
- Не гледам по този начин на нещата, важно е да се сработваме, мисля, че треньорът ще прецени, кое е най-важно за нас, и това е важното.