Часове преди да бъде официално представен като футболист на Лудогорец, полският национал Яцек Гуралски даде кратко интервю за официалния сайт на клуба.

Национал на Полша подписа с Лудогорец

- Яцек, добре дошъл в България. Как се стигна до трансфера ви в Лудогорец?
- Получих оферта от отбора. Имах и други предложения, но Лудогорец бе най-настоятелен. Клубът действаше професионално. Преговаряхме и се разбрахме. Доволен съм, че съм футболист на Лудогорец.

- Какво знаеш за българския футбол?
- Следя българското първенство. Знам, че има няколко водещи тима, след които №1 категорично е Лудогорец. Това е топ отборът. Лудогорец е шест пъти поред шампион. Надявам се следващото лято титлите да са седем и аз да имам принос за това. Познавам и някои български футболисти, с които съм играл в Полша. Димитър Илиев, Спас Делев, Михаил Александров.

Лудогорец платил 1,5 милиона евро за Горалски?

- Лудогорец загуби първия мач от Апоел Беер Шева с 0:2. В навечерието на реванша как оценявате шансовете за краен успех над отбора от Израел?
- Разбира се, че има шансове. Лудогорец игра добре в Израел. Гледах целия мач. Изпусна няколко положения. Допусна два гола, които можеше и да не паднат. Лудогорец може да спечели в реванша с резултат, който да го класира напред. Вярвам в това.

- Гледал сте няколко мача на Лудогорец. Как оценявате отбора?
- Отличен отбор със силни футболисти като индивидуалности. Лудогорец има класата отново да играе в групите на някой от двата европейски турнира. 

- Вие сте национал на Полша, но имате само един мач. Възнамерява ли треньорът да ви дава повече шанс?
- Това е върпос, на който том може да ви отговори. Но напоследък често съм в разширения състав и вярвам, че треньорът разчита на мен. Винаги съм готов да помогна.