Вратарят на Пирин Благоевград Благой Макенджиев прие наградата за Играч на мача при успеха над Нефтохимик с 1:0 в последния 26-и кръг от редовния сезон на Първа лига. Стражът сподели, че бутилката шампанско, както и „сухата“ мрежа, са заслуга на целия отбор, а не само негова.

„Орлетата“ спечелиха драматично с късен гол на Станислав Костов, което им отваря шанс да се борят за място в евротурнирите предвид регламента в първенството.

Вратарят на Пирин грабна шампанското на Gong.bg

„Много, много важна победа от психологическа гледна точка предвид важния мач срещу Ботев във вторник. Не само за този мач, а и за целите, които сме си поставили – да се борим за по-предно класиране“, коментира Макенджиев.

„Рецептата е себераздаване от всички 14 човека, които влизат на терена. Нервното начало и няколкото грешки бяха нещо нормално. Победата беше задължителна. Дано продължаваме по същия начин и за Купата на България.“

Магията на Иван Цветков отново направи разликата!

„Ако кажех, че няма да допусна гол, ще излъжа. Радващо е, че го постигаме като отбор. Приоритет е всеки един мач. Искаме да се развиваме като отбор, като футболисти. Виждате какъв колектив имаме и вярвам, че можем да прогресираме още повече. Тази награда е за тях.“

„Берое, Ботев и Славия сигурно ще се намесят в борбата за евротурнирите. Не вярвам Славия да остане чак толкова назад. Дано да се получат добри мачове и да спечелим тази битка“, завърши Макенджиев.