Бранителят на Левски Сърджан Лукин беше много доволен от наградата си за Играч на мача при 0:0 срещу Лудогорец в Разград. Мачът от 28-ия кръг на Първа лига беше изключително силен за румънския футболист, който предрече, че през следващата кампания „сините“ ще могат да се борят за спечелването на трофеи.

„Благодаря. Доволен съм. Днес мисля, че направихме добър мач. През първото полувреме имахме 4-5 положения за гол. В защита добре се представихме. Какво да кажа? Когато останахме с 10 души, беше много трудно. Трябваше да се браним и когато топката ставаше наша, трябваше да я пазим. Срещу отбор като Лудогорец е трудно да играеш 10 срещу 11“, каза Лукин пред DIEMA SPORT.

„Последните 3-4 мача вдигнахме нивото на футбола, който играем. Искаме да тренираме добре и да продължаваме така.“

„Познавам Кешеру, играли сме заедно 6 месеца в Стяуа. Беше ми трудно. Той е футболист, който ако получи 1 шанс, ти вкарва 2 гола. На терена всеки иска да спечели 3 точки. Извън терена сме приятели, ще си поговорим с него. Аз съм кръстник на детето му.“

„Преди мача не сме говорили. Една седмица преди мач не си говорим. Чакам го в София за ответния мач.“

„Във футбола се случват и такива моменти – да загубиш концентрация. Тази седмица не ми беше лека. Тренирах много тази, връщам се след голяма контузия и се опитвам да се върна на нивото, което показвах преди това.“

„Ние мислим да спечелим второто място, а от лятото ще започнем от нулата. Мисля, че през следващия сезон имаме шанс да спечелим трофей. Още нищо не знам за бъдещето си, в следващите дни ще говоря с г-н Боримиров, за да разберем какво ще се случва“, заяви Лукин.