Вратарят на Славия Георги Петков даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Това стана само седмица след спечелената Купа на България.

"Да ти кажа честно още не мога да се възстановя, от спечелването на Купата няма една вечер, в която да съм се наспал. Трудно е да се приеме това нещо, тъй като Славия е отбор, в който се налагат млади футболисти, които след две-три години да придобият нужните качества, за да направят трансфер в чужбина. И то срещу Левски, където футболистите не се взимат току така", коментира Георги Петков.

"Трогна ме дъщеря ми, която се обади, че чака медалът, за да го дам. Понякога хората прекаляват, включвам и някои ваши колеги, където съм бил, в Славия и Левски, едно време някой забравиха как почваше състава на Левски, дал съм част от себе си за Левски, за успехите на Левски, раздавал съм се, вече не съм в Левски и съм поел ангажимент към Славия, което е нормално за мен. Защитавам цветовете на друг отбор, получих съобщение, което ме засегна, Георги Петков е такъв, че се раздава за отбора, в който играе. Феновете на Славия бяха доста, това беше финал за Купата на България", добави той.

"Георги Петков лежа и 8 минути в мача с Оксер, и тогава ли Петков беше виновен, отстранихме Оксер. Моуриньо беше паркирал два автобуса, но спечели Шампионска лига, Левски беше по-добър на финала, но не всеки път по-добрият побеждава. Получих контузия в двубоя, удариха ме в ребрата, за мен това е директен червен картон. Дадоха ми сили ето тези деца, които са в съблекалнята на Славия, стиснах зъби, капитан на отбора съм, исках лекарска намеса по време на двубоя. Още изпитвам любов към футбола, всяка една тренировка и всеки един мач, мразя да губя", коментира още вратарят на Славия.

"Нямам здравословни проблеми, всяка вечер си лягам в 9:30 - 10:00 часа, в последните години не съм гледал мачове от Шампионска лига, предпочитам да гледам български мачове, по-интересни са ми, тренировките са много важни, особено за вратарите. Родителите са ме възпитали така, имам спортна злоба, непримиримост, всеки мач за победа, баща ми е бивш футболист на Хебър, аз като дойдох тук имаше много добри футболисти, Здравко Здравков, Наско Сираков, Бирислав Михайлов, Станимир Стоилов", каза още Петков.

"Всичките тези освирквания срещу мен, обичам да играя пред пълни трибуни, зареждам се така, лошо е, когато няма публика, не е хубаво да те освиркват, но това ме държи в кондиция. Имаше 32 000 души на стадиона, това също ме държи, статистиката говори сама по себе си, през 2013 и сега, точно аз съм на вратата на Славия, Георги Петков е кошмар за Левски, не е така, има още 10 души в отбора на Славия", каза още Петков.

"Съчувствам им, неприятно ми е, че се случва това нещо, това е футболът, времето е пред теб казах на Божидар Митрев, бил съм 10 години в Левски. Надявам се, да им се случи, Левски е един голям клуб. Заслужават да спечелят титла или Купа. Нещата в Левски не стоят добре, то е видно за всеки, трябва да си направят равносметка защо в тези 9 години нямат титла, явно има някакъв проблем. Андреа Христов им отбеляза, преди това и брат му, Йомов също, това са неоценени футболисти в Левски, тук се развиват и правят трансфери. Не ми харесва сега Левски, но не съм аз човекът, който трябва да прави коментари за тях. Когато дойдох в Славия вратар беше Здравко Здравков, той ми препоръча нещо, което да правя при дузпите, сега треньор ми е Станев, от двамата треньори правя компилация, но няма да кажа какво ми е казал, остава ми между нас", коментира още Петков.

"Преди удара на Гомес се сетих, че той би дузпа на "Герена" срещу нас, но тогава ми вкара. В Тиам и Гомес имаше притеснение, не зная на какво се дължи, този страх, те са футболисти на Левски. Бях сигурен, че те ще пропуснат, имам си усещане. След дузпите дадох капитанската лента на Галин Иванов, казах му да се наслаждава на момента, гледах да се прибера в съблекалнята, да остана няколко минути сам, и след това да изляза. Не вярвах, че сме взели Купата, напрежението при мен беше доста по-голямо. Мога да остана още една година в Славия, ако имат нужда от мен, не смятам още да спирам, след това ще видим как ще са нещата", завърши интервюто си Георги Петков.