През това лято в тима на ЦСКА пристигна най-титулуваният чужденец в българския футбол. Шесткратен шампион на България, носител на цели 12 трофея в родината ни, играча с над 70 мача за юношеските формации на Франция – Александър Барт. Защитникът дойде в Борисовата градина в началото на месеца, а в мача от турнира за Купата на България срещу Несебър, дебютира с червената фланелка.

Дунав ще спира отличната серия на ЦСКА

„Много добре се чувствам. С отбора и треньора всичко е наред. Тренираме много добре. Много се радвам, защото смятам, че играем добър футбол. Надявам се нещата да продължат така през цялата година“, сподели Барт.

В центъра на защитата, Барт има солидна конкуренция в лицето на Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров. Срещу Несебър той игра рамо до рамо и двамата. Как обаче се чувства на терена, заедно с тях:

„Изиграхме добър мач. Разбирам се добре с тях. Разбирам се с всички, а не само с Божидар и Николай. Отборът е добър и всичко е наред. Най-силният коз при нас е колективът. Няма някой, който да се чувства над всички в отбора. Вътре в съблекалнята атмосферата също е отлична. Според мен това е най-важното в един тим. Надявам се нещата да продължават така.“

„Публиката на ЦСКА е най-добрата в България. Това е важно. Пак ви казвам, тази година имаме всичко – футболисти, фенове и всичко върви както трябва и се надявам да продължим така“, посочи още опитният бранител.