Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира пред „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че баражът за Лига Европа срещу Левски е бонус за „моряците“. Специалистът добави, че неговите възпитаници трябва да подходят спокойно.

Левски посреща Черно море на 24 май от 20.30 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Двубоят е както казахте – с 90 минути или със 120 минути може да стигнем до Лига Европа, но това е следствие. Важно е да играем дисциплинирано, тъй като играем с Левски. Да не допускаме елементарни грешки, да сме по-близо до линиите и да играем с топката, когато си гост и играеш малко с топката, бягаш повече“, започна Илиев.

„За нас този мач е бонус. Видяхте и при напрежение и малшанс, Пирин беше зад нас в класирането, а изпадна. Ние сме на другата крайност. Този мач носи отговорност, заради възможността, която разкрива, но не приемаме нещата на живот и смърт. Мачът е финален и трябва да подходим спокойно. Ние главната цел си я изпълнихме – успяхме да избягаме от ситуацията, в която се бяхме поставили. Футболистите се справиха. Голяма отговорност и е бонус този мач“.

„Със сигурност няма как да са спокойни играчите, предвид футболистите на Левски. Преди мач казвам, да се успокоят. Всеки преживява нещата различно, а и не е хубаво да са прекалено спокойни, нужно е малко напрежение, мотивация, да реагираш в ситуациите. Най-важно е да държим топката, когато можем“, добави специалистът.

„По принцип доста пъти сме се опитвали да играем прибрано и винаги отиваме да пресираме високо. Така ни води играта. Колкото до играта на Славия във финала за Купата – трябва да признаем, че имаха и доста късмет. Ние не сме, нито аз, нито Черно море като отбор, не сме се радвали някога на такъв късмет. Много ситуации за гол, греди, пропуснати дузпи и накрая с дузпи да победят. Без да вкараме гол, ще е трудно да победим. Нямам притеснение преди този двубой. Естествено, респект и уважение към няколко индивидуалности от Левски, те са играчи от такава класа, че сами могат да решат даден мач. Но ние показахме, че и ние имаме играчи, които могат да решат мач“, коментира наставникът на „моряците“.

„Не мога да коментирам Левски. Напоследък с тези пътувания, изпуснах някои срещи. Но изиграха добри мачове като игра. За купата, с Берое, дербитата не можах да гледам, но формата на Левски – касае ни, но не мога да я коментирам“.

„Ще видим дали сме се възстановили в мача. За щастие, нямаме много контузени, но липсват ни Мариян и Дани Кики. Това са нещата. Сигурно сме се възстановили. Умората е повече в главата, отколкото в краката“, каза за финал Илиан Илиев.