Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев е доволен, че основната цел в двубоя с Витоша Бистрица е била постигната. “Моряците” се наложиха с 2:0 над бистричани в мача от 29-ия кръг на Първа лига. Илиев е категоричен, че най-важните са трите точки, а не зрелищната игра.

Черно море би Витоша без напрежение

“Мисля, че имахме задачата и целта беше задължителна победа. Витоша е труден противник, на който трудно се отбелязва в последните няколко мача и трудно губи. Като цяло не мисля, че се получи много голям спектакъл. Нашият отбор може да играе много по-добре и сме го показвали дори в мачове, в които не сме побеждавали. Понякога аз предпочитам да сме взели трите точки, отколкото красива игра и да сме направили страхотен мач, а накрая да сме без точки. Много е трудно да играеш задължително за трите точки. Витоша няма притеснение от резултата, тъй като знае на кое място е. Те си чакат баражи, така че при нас има малко повече напрежение, повече скованост. Дори головете паднаха след две статични положения, но и това го има в играта. Имахме ситуации и за трети гол, но тая обстановка аз съм доволен от футболистите и как изиграха мача. Може би трябваше да потърсим повече атаката напред, но имаме обица на ухото от други мачове, където сме имали резултат и веднага са ни връщали гол. В повечето време играхме с пасове назад, улеснихме на няколко пъти противника, но пак казвам важни са трите точки”, коментира Илиев.

“Това, което сме постигнали до момента, е добре. Можем и повече, тъй като познавам футболистите. Много е трудно в тази обстановка да подготвиш състезателя – да има повече издържливост, да е по-силен. Психологията е много трудно нещо, да им промениш психиката. Задачата беше да задържим резултата с риск да не търсим трети гол и да не допуснем гол, защото при 2:1 знаете какво щеше да се случи”, допълни той.

“Радвам се за Ради Василев, тъй като щом топката достига до централния нападател, значи целият тим функционира. Ради или някой друг, важно беше да победим. Надявам се в следващия мач да изглеждаме още по-добре игрово, защото потенциала го имаме”, заяви още наставникът на варненци.

Илиан Илиев бе запитан за полузащитника Александър Цветков, който не е играл от мача с Локомотив Пловдив на 18-и март.

“Важен играч е за нас и е опитен също. Преценили сме така на този етап. За една седмица имаме три мача и със сигурност всеки един от отбора ще има възможност да покаже възможностите си. Сашо е част от отбора, нито е повече от другите, нито по-малко от тях”, коментира Илиев.