Наставникът на Верея Илиан Илиев разкри, че няма специална рецепта за добрите игри на отбора му, който напоследък не спира да изненадва лидерите. Старозагорци победиха лидера Лудогорец с 2:1.

"Разковниче няма, няма някакви рецепти за победите. Просто футболистите пак показаха зряла игра, бяха спокойни, Преди мача трябваше да направим седем промени, доста основни хора ги нямаше", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и продължи с анализа.

"Преди мача видях малко празни погледи, сякаш малко не си вярват. Но изключвам някой външен човек да е мислел, че можем да спечелим 26 точки. Затова им казах да се наслаждават на играта. Да, имахме някои грешки, но важното е да не те е страх да играеш с топката с големите отбори."

"Големите тимове искат да играят с топката и не обръщат внимание в защита. Казах им, че ще ни притропат и ще ни натиснат. Затова победихме, защото не се изплашихме. Треньорите можем да даваме указания до 5 минути преди мача, на терена решават футболистите", заяви още треньорът и сподели още тънкости от победата.

"С Локомотив Пловдив съм побеждавал Лудогорец. Сега имаше ситуации, в които съперникът не се възползва. Те владееха инициативата и топката, може би в някои ситуации имахме повече шанс, но пък имаше ситуации, в които можехме и по-рано да отбележим", добави наставникът и сподели още, че Верея е имал късмет за този успех.

"Като цяло мисля, че както когато невинаги заслужаваш да загубиш, играейки по-силно, така има и мачове, в които може би не заслужаваш победата, но късметът е на твоя страна и биеш", заяви Илиев и отговори уклончиво дали е трябвало да има дузпа за Лудогорец при 1:1.

"При 1:1 не мога да преценя дали имаше дузпа за Лудогорец. Като гледам от тук, може и да е имало някакво съприкосновение. Но съдията е по-близо, той преценява ситуацията, той трябва да каже", заяви треньорът и говори за тежката финансова ситуация във Верея.

"Сега остават два мача, до 10-и декември трябва да има някаква яснота. Не е само треньорът, има доста хора в клуба, които зависят. В началото на годината не ни е било цел да сме в Топ 6, ние искаме да защитим мястото си."

"За другите неща, трябва да има някаква яснота, защото със сигурност нашите играчи с представянето си заслужиха интерес от други отбори. Даже ги търсят, въпреки че имат действащи договори, но у нас е така. Има неща от финансова гледна точка да се оправят. Ако искаме да се запази отборът и да остане гръбнакът, трябва да имат и те яснота какво се случва с отбора", завърши Илиан Илиев.