Треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си за загубата с 0:4 от Криля Советов в контролна среща, играна в Турция. Специалистът заяви, че като натоварване е по-доволен сравнено с проверката с ФК Тирана.

„Винаги има значение резултатът, особено когато губиш с такъв резултат не е приятно. Да не коментираме как станаха попаденията – три непредизвикани грешки, но го има във футбола. Това са контроли, където може и да се греши, след като се опитва да се прави нещо, да се изнесе топката. От второто полувреме сме по-доволни. Не само защото не получихме гол, но и защото създадохме положения, които за съжаление не успяхме да отбележим. Като натоварване днес съм по-доволен. Вчера (б.а. мача с ФК Тирана) почти не стана футбол, само блъскане. Сега срещнахме отбор, който играе доста бързо“, започна Илиев.

„Естествено от грешките в защита, търсим идеалната централна двойка, десен защитник също така. Мартин Костадинов игра за първи път там, имаше някои неразбирателства. Но имаме още време до началото, за да видим къде са грешките и да ги поправим. Не сме доволни, че пропускаме положения и затова трябва да поработим доста повече. Естествено, че съм доволен от желанието за игра. Като тръгне така мачът, грешките, които допуснахме, естествено, че не са приятни тези неща, но нашата идея е да продължаваме, да направим сплав от младите момчетата, които искат да се докажат. Станчев получи неприятна контузия, Божилов се лекува още. И така става, че нямаме дълга скамейка. Имаме десет млади момчета, те трябва да усетят, че идва техният момент. Ще играят тези, които заслужават – няма да делим на млади и опитни“.

„Ще решим дали ще му предложим договор на Уго Кононго. Със сигурност на този етап все още има някои съмнения“.

„Ние не очакваме футболисти на проби, имаме три варианта за играчи и преценяваме дали сега е нужно да вземем централен защитник. Хасани е наказан за два мача и сега търсим централна двойка да направим. Тези две проверки търсехме решение. Ще видим следващата и след това, ако не се случи, ще търсим човек. Не бързаме с това да взимаме нови. Стефан Станчев може да се възстанови, Витиня също. Ще станем състав с 27 човека и ще бъде трудно да се работи. Сега страдаме от обратното, но така са нещата. Най-лесно е да вземем няколко чужденци и нашите момчета пак да са на втора позиция“, завърши Илиев.