Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев анализира победата с 2:0 над Поморие в последната контрола на тима преди старта на българското първенство. Наставникът на варненци заяви, че все още се усеща умора в играчите, която се дължи на тежката подготовка, през която са преминали.

"Моряците" надигнаха глави в последната контрола срещу Поморие

„Мисля, че се получи добра проверка. Коректна игра. Вижда се, че трябва още малко да се поосвежим. Да станем малко по-пъргави. Умората, която натрупахме от подготовката, малко ни ограничава в бързото боравене с топката. Като движение и като натоварване сме доволни. Допуснахме някои неточности и особено крайните бранители. Трябва да ги коригираме, тъй като следващите съперници – и първият, и вторият от първенството имат добри флангови играчи”, каза Илиев.

„Винаги е неприятно като има контузени. Няма ги Дани Кики, Мехди Фенуш. Мисля, че Мехди за мача с Берое ще е готов”, допълни той.

„Вижда се, че ни трябва скорост в атаката. Например Атанас Зехиров игра добре, но към 60-ата минута вече не можеше да издържи. Ако беше провел изцяло подготовката, щеше да е в кондиция”, заяви още Илиев.

„Не се знае все още коя ще е двойката централни бранители, която ще играе срещу Берое. Единственото, което е ясно, че Хасани няма да играе, защото е контузен. Има някои неща в отбора, които трябва да се изяснят. Някои играчи трябва да са малко по-отговорни в играта, защото подхождат малко лежерно в дадени ситуации и ако се продължава по този начин, няма да играят”, коментира наставникът на „моряците”.

Първият пролетен мач на Черно море е срещу Берое на 17 февруари, събота от 17:30 часа във Варна.