Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира, че нДаниел Димов ще подпише договор с клуба, ако до петък, 9 февруари, не си намери отбор в чужбина. Специалистът говори след  контролата с втория отбор на Лудогорец, която варненци загубиха с 1:4.

„Предвид, че играхме с втория отбор на Лудогорец настройката за мача не се получи. Оттам дойдоха и грешките. След това положихме максимално усилие. Отборът се прибра техният, започнаха да играят за резултата. Ние тръгнахме да обръщаме резултата, което не бе целта ма контролата. Трябваше да си подаваме, много единоборства и нерви. Най-лошото е, че се вкара много напрежение в една контрола, една тренировка. Вкарахме много битка и напрежение в една контрола. Негативно е, че допуснахме много грешки. Позитивно е, че спяхме да си повярваме и да се стигна до много сблъсъци, но е близко до официалните мачове“, започна Илиан Илиев.

„Целият планиран обем работа за Турция го изпълнихме, с заключение на това, че трима-четирима пропуснаха първите дни на подготовката. Останалото го изпълнихме“.

„Като подготовка сме по план. Днес се положиха големи усилия, но трябваше да се влезе по-нормално в мача. Всички си представяхме по друг начин нещата, но момчетата дойдоха и се бориха. Това отношение следва да се промени“, каза още Илиев.

Относно Даниел Димов, който днес започна титуляр срещу Лудогорец, треньорът на „моряците“ сподели: „С него сме се разбрали, че ако до петък не си намери отбор в чужбина в понеделник ще подпишем договор. Със сигурност няма да привличаме на всяка цена други хора. Видяхте, че с нас в Турция пътуваха 7-8 юноши. Всички играчи играха еднакво време в контролите. Не ги взехме да трупаме някакви активи, а защото очакваме някои от тях да влезе и да заиграе“.

"До края на първенството ще се види на кои хора ще може да се разчита. Не говоря спортно-технически, а дали е правилно това, което тръгваме да правим. Много е важно за един треньор като влезе в една съблекалня и говори да не вижда празни погледи, а една искрица в тези хора, които искат да се промени нещо. Това е важното. За селекция не търсим нови. Тези които са тук, ще разчитаме на тях. Със сигурност и преди се даваше шанс на младите. Тренираха добре на лагера, Не им лесно, но пък със сигурност на някои им е трудно. И да има грешки, няма да има негативно отношение",

„Само Дани Кики може да се върне за мача с Берое. Другите Божилов, Витиня…няма шанс. Само Кики може да се върне, за другите няма шанс“, завърши Илиан Илиев.