Старши треньорът на Верея Илиан Илиев поздрави момчетата си за победата с 1:0 над Етър Велико Търново в третия кръг на Първа лига, след което насочи вниманието си към предстоящото домакинство срещу Левски.

Верея счупи каръка в Първа лига

Илиев направи паралел между своя дни начело на „сините” и сегашния наставник Николай Митов, чието бъдеще на „Герена” не е никак ясно. Бившият национал заяви, че случващото се с неговия колега не е никак хубаво и това е причината за настъпилия разрив между него и управата на Левски.

„Няма тайни за победата. Гледахме мача си срещу Черно море и видяхме абсурдните ни грешки в защита. Мисля, че си взехме всички поуки, особено в дефанзивен план. Не направихме непредизвикани грешки, както се казва в тениса. Програмата ни не е лесна – играем с Левски вкъщи, после срещу Лудогорец. Една евентуална загуба минаваше през главите на всички и ни потискаше”, коментира Илиан Илиев пред DIEMA SPORT.

Шефовете на Левски мълчат за Аврам Грант

„Имахме ситуации да поведем още през първото полувреме, не успяхме. После имахме и през второто полуврем, радвам се, че отбелязахме в края. На някои от момчетата ще им е трудно да влязат в този ритъм. Малко футболът ни куца заради това, че трябва повече да играем с топката. Трябва да поздравя футболистите за характера и стиснаха зъби да изиграят мача дисциплинирано. Победихме един противник, който също беше притиснат, и това си личеше.”

„Тези хора трябва да си върнат голяма част от увереността. Валери Домовчийски пропусна голяма част от сезона. Трябва да си възвърне името и нюха за гол. Ако бяхме вкарали през първото полувреме, можеше мачът да се отвори. Имахме 1-2 опции за неговата смяна. Валери си свърши работата.”

„Като си победил и си взел три точки, има повече спокойствие, но трябва да работим в завършващата фаза. Имахме десетки бързи атаки, които не завършихме както трябва. Акцентът все пак бе в дефанзивен план, където не допуснахме грешки. Малко трябва да променяме мисленето на футболистите, които трябва да поглеждат по-често към противниковата врата, но въпреки всичко съм доволен от днес.”

„Дали ще пресираш високо или в средата, не е чак такава разлика. НЕ е ново откритие. Днес бяхме дръпнати малко по-назад и постепенно ще ни идва самочувствието. Постепенно ни трябват малко, още двама-трима човека. Ние не сме от отборите, които могат да предлагат десетки хиляди лева на месец. Надявам се като се позатвори трансферния прозорец в Европа да ни излязат опции. Търсим повече халфове, тъй като имаме няколко, нямаме достатъчна бройка.”

„Няма по-специални чувства срещу бившите отбори. Все това ме питат, когато излизам срещу Берое, Черно море, а сега Левски. Ще е по-различно малко, защото Левски ще има публика. Мач като мач, срещаме отбор, който се подсили добре кадрово. В игрово отношение със сигурност не е доволен от състоянието си. Къса ни е седмицата. Ще се надяваме да измъкнем нещо и от тази среща, за да може футболистите да вдигнат главата. Гледаме напред.”

Изборът в Левски: Грант или Делио Роси?

„Аз бях в подобна ситуация при Левски. И при мен се спрягаха разни хора (за треньорския пост – б.р.). Не е хубаво това, но трябва да се свиква. Тогава отношенията ни с шефовете на Левски се разделиха, защото разбрах някои неща. Знаех, че са водили някои хора още през зимата. Не е приятно. Не пожелавам на никого това. Най-нормалното нещо е да излезе някой и да каже, защото треньорът го преживява това нещо, но е по-важно как хората в съблекалнята го гледат. Не е хубаво за нито един клуб. Левски не са били в добро състояние в доста мачове, но публиката ги води, а качеството на играчите им помага не на последно място.”

„Нормализира се ситуацията при нас. И след предния мач казах, че вече няма закъснение в заплатите. Има да се изплатят 1-2 премии от предния сезон, както и може би тази за днешния мач”, завърши Илиев.