Новият старши треньор на Черно море заяви, че най-важното нещо е варненци да успеят да върнат феновете на стадиона. Няколко дни преди старта на подготовката за пролетния дял от шампионата, Илиев даде специално интервю за Морски Гонг по Дарик радио Варна, където коментира последните новини около тима.

Илиан Илиев потвърди за интерес  към играчите на Верея Меди Фенуш, Венцислав Бенгюзов и Исмаил Иса, както и към бившия футболист на Черно море  Даниел Димов.

„Още чакаме да пристигне разтрогването и тогава ще говорим, че всичко е ОК. Но иначе всичко е наред и няма проблем“, започна Илиан Илиев.„Аз мисля, че моментът не бе тогава да дойда. Тогава не бе моментът за промяна. Нямаше да е коректно и към играчите на Верея. Тези неща, които са били назад, няма смисъл да ги говорим“, каза на питане защо не пое тима след раздялата с Георги Иванов.

„Петьо Костадинов и Боян Пейков влизат в щаба ми“.

„На 8 януари стартираме подготовка. Искам да сме в Турция. Времето е добро, има и добри съперници. Работим по това. Но ще говорим, когато всичко е ясно, по нормално е да изнесем ялата информация. На 8-ми ще има доста хора. Там ще дадем цялата информация, даже ще е разпечатана. Контролите, обявени преди назначаването ми, остават“, заяви Илиев.

„Доволен съм, че Макенджиев е тук. Имам интерес към играчи от Верея, като подпишем, ще обявим. Има много варианти. Предпочитаме да взимаме българи, ако няма достатъчно добри по позиции, ще прибегнем до чужденци. Така е, търсим централен защитни, халф, крило и нападател“.

„Нека да не прескачаме нещата. Първо трябва да направим селекция, после подготовка и ще мислим за целите каква ще са. Първо е нужда добра подготовка и новите да се адаптират. После ще говорим за класиране, победи, шестици и седмици“.

„Черно море и сега има качествени играчи. Най-важното е да върнем феновете на стадиона, а това става с добра игра и съперниците ни да имат респект към нас. Аз ще искам от играчите ми да играят футбол”, коментира в интервю за предаването „Морски гонг” по Дарик радио старши треньорът на Черно море Илиан Илиев.