„Две неща решиха мача. Плахо първото полувреме, в което позволихме доста неща на Левски. Недоволен съм от първото полувреме, че бяхме плахи, но трябва да похваля футболистите за второто полувреме. Имаше ситуации, в които Левски се защитаваше в половината си”, коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев след поражението с 1:4 от Левски в баража за участие в Лига Европа.

„Третият гол реши мача. При нас падна тонусът и влезе и четвърти гол. Казах и на футболистите, че съм доволен като цяло, че излязохме малко по-смело във второто полувреме. Наистина съжалявам за третия гол, защото можеше да се случи това, което искахме. За да искаш да постигнеш нещо, трябва да стоиш повече с топката. Те създадоха ситуации и вкараха”, заяви още Илиев и продължи:

„Ние имаме много работа със сигурност. Много бързо се предава притежанието на топката. Малко и класа ни липсваше на моменти в решителните ситуации. Да биеш на техен терен един от грандовете не е лесно. Пожелавам успех на Левски в евротурнирите. Извоюваха си го. Винаги е добре да участваш в евротурнирите. Не всеки отбор може да си позволи селекция, с която да е сигурен, че ще влезе в групите.”

„Естествено съжаляваме, когато сме стигнали до тук. Изгубихме цяло първо полувреме. После имахме две положения да изравним. Ако играеш на терена на грандовете, със страх е трудно да се постигне. Но не мога да не съм доволен от футболистите за показаното през първото полувреме”, каза още Илиан Илиев.

„Не искам много промени да прави, три - четири. Трябва двама – трима наистина да придадат класа на нашия отбор. Търсим, не е лесно с това, което разполагаме като бюджет. Покрай тях и тези с действащи договори да се посъбудят. Трябва да търсиш да се развиваш като футболист. Всеки един от отбора може да даде повече. Вземима си поуките и продължаваме напред. В последните мачове се свърши като резултат, но имаме потенциал и самочувствието трябва да нараства. Васил Шопов е добър футболист. Имахме запитване, но казаха, че приоритет за него е чужбина”, завърши Илиан Илиев.