Старши треньорът на Верея Илиан Илиев разкри любопитни мигове, разиграли се в почивката на двубоя срещу Левски от четвъртия кръг на Пърав лига, който неговият тим спечели с 2:0. Илиев заяви, че ръководители на „сините” са слизали в тунела и са крещели по главния съдия Владимир Вълков и неговите помощници.

Наско Сираков: Съдиите убиват Левски! Това е скандал!

И без Митов Левски е ужасяващ, слаби съдии и Верея наказаха "сините"

„За вдъхване на увереност никой не говори, защото нашите играчи са професионалисти. Ако сме дисциплинирани в дефанзивен план, имаме качествата да вкараме голове и да победим всеки. Ако не сме дисциплинирани, ще ни е трудно, както беше след почивката. Допускаха грешки, но играчите се поправяха”, каза Илиев.

„На полувремето не сме давали указания да се дръпнем назад. Откъм раздаване и желание те се представиха на 100 процента. През първото полувреме имахме много малко технически брак, от второто можеше да се желае повече. Не трябва да съм максималист. По време на мача прекроявахме нещата, защото Елиаш не се почувства добре, така че като цяло заслужена победа за нашия отбор. През първата част освен удара на Прохазка Левски нямаха ситуации за гол. Това, което искахме, направихме. Взехме си поуките след загубата от Черно море. От 4 мача в три от тях не допускаме гол. Трябват ни хора да се подсилим, защото особено в халфовата линия ни е много къса пейката.”

„Претенциите на Левски няма да коментирам.  Мога да изкоментирам второто полувреме, защото преди него се върнахме години назад – да се влиза в тунела и да се крещи по съдиите. Това е смешно да го правят ръководители на други отбори. Видя се, че съдиите се повлияха донякъде. Това, че са сгрешили... Грешали са  и в наш ущърб, но ние не сме излизали да плачем. По-важно ни е било в предни мачове да преценим как сме стояли на терена, какво се направили, а последна инстанция ни е бил съдията. Ако това могат да го кажат с ръка на сърцето ръководителите на Левски - че Левски е загубил само заради съдиите, да излязат и да го направят. Ако не мислят, че е така, нямат право да се излагат. Срамно е Левски да търси оправдание в съдиите, че Верея, които нямаме един организиран фен, ги победихме с 2:0, а накрая и 3:0 можеше да е. Не трябваше да ме питате за претенциите им. Щом имат такива, да подават жалби.”

„Трябва да кажа, че онзи мач с Черно море дойде тъкмо навреме. Тогава ни светна червената лампичка, че начинът по който искахме да играем, още не сме готови. Искахме да бековете да се включват напред и да помагат при изнасянето на топката, ала ни хващаха на контри. Този мач дойде точно навреме. Тази загуба е причината да победим в следващите два мача, без да допуснем гол. Имаме нужда от подкрепления, но не идват тези хора. От хората, които са на стадиона, помощния персонал съм изключително доволен, но има големи пропуски в организацията на клуба. По този начин много трудно може да се продължава в дългосрочен план. Трябва да се решат тези неща в бързо, защото не можем още дълго време да продължаваме в това състояние”, завърши Илиев.