Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали възпитаниците си за себераздаването в мача с Лудогорец. Варненци претърпяха поражение с 1:3, като специалистът обясни, че е недоволен от резултата и някои допуснати грешки, но отчете положителните аспекти в играта на своя състав. Илиев добави, че с една победа, нещата в тима ще потръгнат.

„При отсъствието на основните играчи, мисля, че мога да съм недоволен от две неща - от резултата и това, че направихме много леки грешки при третия гол. Останалото съм доволен от играчите ми. От футболистите съм доволен, като цяло на моменти играехме като равен с равен“, започна Илиев.

„Създадохме ситуации, да, ако бяхме вкарали още от тях, можеше да върнем напрежението. Ние излязохме да играем футбол. Не да се надиграваме, защото е трудно на този етап да се надиграваме с Лудогорец. На моменти държахме инициативата. Може би донякъде липса на самочувствие имаше. Не можахме да завъшим добре някои атаки“.

„Имаше преса, раздаване, опит да създаваме положения и ги създадохме“.

„Доволен съм от 16 годишния Марти. Той и всички други момчетата играха в подготовката. Ние не ги делим на млади и стари. Всеки в съблекалнята е опция. Някои за първи път започнаха титуляри и се справиха. Играхме с първите 4 отбора, с нито един не изпадахме в глуха защита. Допуснахме голове, което са предотвратими. С времето ще изчистим грешките“, добави специалистът.

„Говорим за ситуации, в които може да се изиграе по-добре. При изнасяне, опитваме с човек на гърба да изнесем, взимат ни топката и става контраатака. За такива неща говорим“, обясни Илиев що се касае до това, което трябва да подобряват в играта си варненци.

„Няма човек, който да е доволен като не побеждаваш. Това обаче са второстепенни неща, дали играем с Левски или Лудогорец, ние ще играем и с другите. Първенството е равностойно и мачовете го показват. С една победа нещата ще тръгнат“, завърши Илиан Илиев.