Старши треньорът на Верея Илиан Илиев джентълменски поздрави ЦСКА след загубата на своя тим от „червените” с 0:3. Двубоят от 8-ия кръг се оказа твърде едностранчив, а според специалиста част от футболистите му са показали прекалено много респект към лидера във временното класиране.

ЦСКА дори не задъха при сефтето над Верея

„Просто ЦСКА бяха по-добри. Претенции към себераздаване, желание, борба за топката нямам към футболистите. Може би част от тях бяха прекалено респектирани, правехме елементарни грешки. ЦСКА особено тази година израснаха много, запазиха отбора и се подсилиха. Бягахме постоянно, за да вземем топката, а когато при втория пас сгрешиш, няма как да организираш добри атаки. Бяхме притеснени и не успяхме да развием своите атаки. Честитим им победата, днес те бяха по-добри”, заяви Илиев.

„Допускали сме и в другите мачове грешки, но от 10-те полеви някои бяха прекалено много респектирани, а това не е нормално за нашия отбор. Нека малко да починем, а после се подготвяме за мача срещу Дунав. Според мен след тези победи футболистите се размечтаха малко повече, затова сега сме наведени глави.”

„Нека не навлизаме в детайли кое как се е отразило. Балд беше изморен от дългото пътуване след мачовете за националните отбори. Професионално няма да говорим кой е липсвал и кой – не. Ние печелим и губим мачове като колектив. Нямаме звезда на отбора, за когото всички да играят. В първата шестица сме и не вярвам някой да е помислил, че той е причината да сме там. Не се представихме по нашия начин, особено откъм контрола над топката. ЦСКА ни вкара два гола на контраатака, което не трябва да се случва, но е факт. Щом си тръгнал да атакуваш, могат да те хванат на контра.”

„Имаше ситуации, в които трябваше да проявим малко повече самочувствие и класа. Стигахме до тяхната защитна четворка, но там не се случваха нещата. Не е само до процентното притежание до топката”, добави Илиев.