Наставникът на Черно море Илиан Илиев направи подробен анализ на поражението от Славия на "Тича". Според него, тимът му не е имал достатъчно късмет, а и са му повлияли бързи удари на Славия в началото на двете полувремена.

"След мача е много трудно да се говори за причините за загубата. Не е наша вината като треньори да допускаме елементарни голове. Ако погледнете мача като цяло, не заслужавахем да загубим от показаното на терена. Имахме повече ситуации. И вместо Ради Василев да изравни, си изкара втори жълт картон", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и продължи с обширния си анализ.

"Със сигурност не бяхме на страната на късмета днес, но това не ни прави по-малко виновни. Вместо да използваме еуфотрията от изравнителния гол, ние пускаме втори. Тръгнахме да играрм хазартно на моменти и може би високата преса ни се отразява отрицателно и една-две контри ни разконцентрират."

"Почнахме добре, вкараха ни гол противно на логиката на мача. След твоа се върнахме в мача, изравнихме и неприятното е, че имахме публиката и еуфорията от вкарания гол, но не можахме да я използваме. Опитахме се и с десет на терена да търсим обрат, но не успяхме."

"Друг път допускаме гол в 3-4 минута, но те и сега ни вкараха бърз гол. Това може да е психологически проблем за домакинство, но трябва да играем на високо ниво и не можем да се оправдаваме с психологически проблеми."

"Ние имаме две лица със сигурност, за пореден мач се убеждавам. И преди мен треньорите са работили нелошо, те печелеха навън, у дома - не. Със сигурност има психологически проблем, но няма как - излизаме и търсим победата в следващия мач. Предстоят ни тежки мачове в Кърджали и Разград. Днес имаше някакъв вътрешен страх да не загубим мача, защото могат да ни изпреварят и това ни се отрази негативно."

"От първия мач с Ботев Враца, Берое, Септември създавахме повече положения, имахме по-хубаво офанзивно лице. Късметът не беше с нас, можеш да се върнеш в мача, но не и по толкова труден начин. Вместо да изравним, останахме с десет души. Не успяхме да направим това, което искаме. Не скъсявахме дистанцията, трябваше да заиграем малко по-директен футбол", заяви Илиан Илиев пред DIEMA SPORT след мача.