Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че непрежението отново е изиграло лоша шега на тима му при гостуването на Славия в София. В мач от Група А на Втората осмица в шампионата двата тима поделиха точките при резултат 1:1.

„По начина, по който мина мачът, мога да кажа, че разделихме полувремената. През второто полувреме, в което имахме позитивния резултат на наша страна, ние просто чакахме времето да мине без дори да играем с топката“, коментира Илиев.

„Така трудно може да се получи. На почивката си говорихме точно това, че трябва да държим топката, но не успяхме. След като изравниха резултата започнахме да играем по-добре. По-чистите положения бяха за нас. След 50-ата минута дадохме инициативата, топката минаваше много лесно между линиите ни. За съжаление не можем да премахнем напрежението в нашия отбор с магическа пръчка. Има напрежение от това да не допуснем загуба. От желанието и раздаването съм доволен, но инициативата, която дадохме в рамките на 15 минути ни коства победата в мача“, каза още спецът.

Малко по-зряло трябваше да играем. При 1:0 на чужд терен не можем да чакаме да свърши мача. Освен центриранията през второто полуврме нямаше много намеси на нашия вратар. Трябва да превъзмогнем това напрежение, защото под натиск трудно се играе. Трябва да държим топката. Имаме ли нея, имаме футболисти, които могат да играят с топката. Тези 15 минути, в които отстъпихме топката ни изядоха двете точки в този мач“, допълни Илиан Илиев.