Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали момчетата си за заслуженото равенство на "Българска армия". Според него, те са показали характер и тежката загуба с 1:4 от Берое в предния кръг е била преодоляна.

"Тежко като резултат беше предния мач и положихме много усилия в него. Но пък това се случва във футбола. Затова сега трябваше само да продължим да сме концентрирани, защото тук не се играе леко."

"Момчетата дадоха 100% от себе си, вложиха се, само ни трябва повече самочувствие. Имахме ситуации, при които с повече самочувствие можехме и да се разпишем", заяви Илиев пред DIEMA SPORT и коментира в какъв аспект е положителна за отбора му тази точка.

"Можем още, но и това е добре. Една точка няма да ни помогне толкова, но ще ни вдигне самочувствието. Загубата беше голям шок миналата седмица, но ги вдигнахме в дните преди този двубой. Съперникът се хвалеше, че е най-добре подготвен в България, а ние не стояхме лошо срещу най-добре подготвения отбор кондиционно", заяви Илиев и разкри защо е предприел определени ходове в двубоя.

"Марек Кузма е биткаджия, докато Аристот Ндонгала е по-техничен. Кузма си изпълни задачите в дефанзивен план, но резерви в атака имаме. Централната ни двойка защитници като за първи мач са добре. Но се връща и Илияс Хасани, така че ще имаме опции занапред, а не както беше в първия мач без алтернативи."

"Важното е обаче как ще стои отборът. Ако тимът не стои добре като цяло, дори най-добрият централен защитник да имаш, няма никакъв смисъл", сподели още наставникът на варненци.

"След предния мач си казахме, че от един мач няма да правим трагедии. Но и от един мач няма да влизаме в еуфория. Казах им само, че с много работа, а не с приказки ще излезем. Психологически се натрупаха много неща, много загуби имаше и се надявам постепенно да надигнат глава и да покажем истинското си лице", продължи Илиев.

"На моменти се получи преходът ни от защита в атака. Много неща са. ЦСКА е отбор със скорост в атака, пред собствена публика играе и трябваше да сме малко по-внимателни. И указанията ни бяха след първата преса, ако тя не успее, да се приберем по-компактно отзад", коментира още треньорът и разкри какво го е подразнило след почивката.

"Второто полувреме като тръгна, домакинът стана по-нервен, а ние имахме повече пространства. Някои ситуации не ги изиграхме добре, но няма как да сме максималисти, изхождайки от предния мач. Поздравявам играчите за характера, защото са много мачкани откъм резултати, много неща са им се натрупали от миналата година още."

"Надявам се да почнем да взимаме точки и във Варна. Играта ни трябва да продължи да се подобрява в дефанзивен план, трябва ни и повече самочувствие в офанзивен план, защото полагаме много усилия да вземем топката, а често я губим леко", завърши Илиан Илиев.