Треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели след победата над Черноморец Балчик с 2:0, че е доволен от желанието на младите футболисти. Той говори още за селекцията, контролите и статута на Кононго.

"За първа контрола е съвсем нормално футболистите да са малко тежки, да няма промяна на ритъма.. Но от желанието сме доволни. Стана не лош мач. Това е една тренировка", заяви Илиев.

"Абсолютно никакво значение няма резултата. Естествено, имаме доста да работим и е нормално в този период да не сме на 100%. Ще е много грешно, ако сега сме в идеална форма, а след 40 дни не сме", добави наставникът. 

"Предвид неприятната контузия на Стефан Станчев ще се наложи да търсим още един централен защитник. Търсим и нападател. На този етап нямаме нищо конкретно. За лагера в Турция ще вземем доста млади момчета. Както видяхте те откъм желание превъзхождаха всички", сподели още специалистът. 

"Рано е да вземем решение за Кононго. Със сигурност след тази контрола няма как да му предложим договор. И той както всички в отбора се готви от първия ден и е нормално да е по-тежък и в идеалното си състояние, за да покаже качествата си. Имам няколко забележки към него, особено в дефанзивен план. Вижда се, че е по-добре в атакуващ план. Ако иска да дойде с нас в Турция ще продължи пробите", завърши Илиан Илиев.