Нападателят от Локомотив Пловдив Ияд Хамуд от днес е играч на английския клуб Шефилд Уензди, състезаващ се в Лига Чемпиъншип. Хамуд днес подписа личния си договор, който е за две години и от понеделник ще се присъедини към подготовката на отбора до 18 години на кукумявките. В първата седмица 18-годишните таланти на Уензди ще тренират на собствената си база, след което заминават на подготовителен лагер в Португалия. Роденият в Пловдив талант от българо-ливански произход се е срещнал днес с хората от клуба, с новите си треньори и е останал очарован от отношението.

"Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е голям комплимент за мене. Посрещнаха ме много добре, доволен съм, че подписах. Всичко е на топ-ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола." 

"Много е важно, че в отбора има още двама българи- Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията на клуба Шефилд Уензди ме мотивират много."

"Искам да благодаря на Локомотив (Пловдив), на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мене. Локомотив (Пловдив) остава завинаги в сърцето ми, моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Но сега съм амбициран да успея в Англия- страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", каза още Хамуд.

Сега предстои издаването на разрешително за игра от страна на английската Футболна асоциация и в момента, когато това се случи, родният клуб на Хамуд- Локомотив Пловдив ще си получи парите от англичаните по сметката.