Футболистът на Славия Галин Иванов, който отбеляза изравнителния гол в двубоя с Черно море (1:1) от 28-ия плейофен кръг на Първа лига, изрази мнение, че може би „белите“ са били концентрирани върху предстоящата битка с Ботев от полуфиналите за Купата на България. 

Първата битка между пловдивчани и софиняци е на 10 април от 19.00 часа. Реваншът е на 24 април.

„Благодаря на гласувалите. Не знам, може би ни изненада ранният гол, после хвърлихме всички сили и изравнихме. Може би не ни достигна и аз не знам какво. Радващо е, че не загубихме. Може би мислехме и за мача във вторник. Не знам“, започна Иванов, който бе избран за Играч на мача с варненци.

„Първите минути бяхме изморени, или стъписани, нямахме сила, свежест, второто полувреме се опушихме, но явно бе късно“, каза още Иванов.

За ситуацията, в която се разписа, Иванов обясни: „Тази ситуация бе близо топката няма насочване. Просто сила“.

„Щом Загорчич не е казал какво сме си казали на паузата и аз не мога да кажа. Той бе афектиран и това ни мотивира“.

„Яд ме е, че не бихме за да дръпнем с повече точки. До последно ще се борим. Дано още в следващия кръг да победим и да направим по-голяма разликата в точките.“

„За нас всеки мач е важен. За Купата е по-специално, това е турнирен мач, всичко се решава в два двубоя, трябва да играем много умно и хитро. Надявам се накрая да излезем победители. И аз искам купата, ще дам всичко от себе си, както се надявам и целият отбор. Ще видим накрая“, завърши Иванов.